România furată – raportul comisarului european Samuel Scheib

Sergiu Ciocarlan - Romania furata - raportul comisarului european Samuel Scheib

Este un roman care se focalizează asupra anilor ’90, o perioadă cheie în înţelegerea retrospectivă a actualităţii politice, economice, socioculturale şi duhovniceşti din România. Trimis din partea Uniunii Europene să întocmească în secret un raport de mare însemnătate, Samuel Scheib se dovedeşte un evaluator extrem de inteligent, a cărui vizită se produce sub acoperirea unui eveniment cultural. Expusă dezechilibrelor de tot felul, societatea românească are totuşi o speranţă în ceilalţi doi protagonişti, Iancu Mercheşanu, un tânăr maistru naval, iubitor de cultură românească şi de valori autentice, şi Cosette Minescu, proaspăt absolventă a Facultăţii de Aviaţie, care are o inimă plină de Hristos.

 
 

9 comentarii la “România furată – raportul comisarului european Samuel Scheib”

 1. antonio brailescu says:

  E x c e p t I o n a l!

  • Sergiu says:

   Cartea nu e in sine o solutie, ci doar nevoia mea de a intelege daca exista o solutie si care e aceea. Iti multumesc, Antonio!

 2. antonio brailescu says:

  Multumesc si eu pentru atentie si multumesc pentru gandul transmis prin awwa Paul. Oamenii cu aceleasi simtiri si idealuri se gasesc si la mii de km distanta. Sper sa randuiasca Dumnezeu si o intalnire fata catre fata. Am inceput nerabdator Miercurea Patimilor si vreau sa o savurez ca pe celelalte doua, dupa care sa sedimentez. Bucurie! Daca ajungeti in Athos va sugerez o vizita la Colciu. E a doua mea casa. Parintele Siluan va poate folosi. Bucurie!

 3. Adrian says:

  Domnule diriginte, vă felicit pentru faptul că aţi devenit scriitor. Eu sunt Marcu Adrian, v-am fost elev la liceul Edmond Nicolau din zona barieră din Brăila, la seral. Am fost şi pe la dvs. pe acasă de câteva ori la meditaţii. Sunt cel cu ochelari şi cu barbă (vă semăn deci un pic). Am citit “România furată”. Splednid! Este exact ceea ce gândesc eu! Când am văzut personajul Samuel Scheib, m-am gândit că ăsta trebuie să fie evreu. Şi într-adevăr. Aţi indicat subtil asta când personajul spunea că “tata mi-a zis că mesia trebuie să vină”. Este un act de curaj să călcaţi pe urmele lui Mihai Eminescu care a scris “Chestiunea evreiască”. Cu siguranţă ăsta a fost unul din motivele pentru care noi am învăţat la şcoală că Eminescu a înnebunit. Un alt nebun a fost doctorul Nicolae Paulescu. Peste ceva timp se va spune şi despre dvs. că sunteţi nebun, dacă nu s-a spus deja. Eu unu’ apreciez astfel de nebuni. Oricum cei mai apreciaţi sunt cei pe care îi numim “nebuni pentru Hristos”. Cărţi ca ale dvs. ar trebuie studiate pentru bac, aşa vom învăţa tineretul să gândească, tineret a cărui discernământ a fost atrofiat de televiziune şi facebook. Mi-ar place şi mie să scriu ceva în genul dvs. Poate că am să reuşesc într-o zi. Mi-aţi dat o dată să citesc şi ciornele unei cărţi, numai ştiu dacă e vroba de una din cele trei pe care le am, cea cu românia furată, cea cu Miercurea patimilor sau cea cu fără frică… Oricum, sunt onorat să am în bibliotecă, cărţile dirigintelui meu. Scuzaţi-mi cacofonia dacă nu vă sună bine. Eu personal nu aş incrimina cacofoniile. Mi-ar place să ştiu ce mai faceţi şi din când în când să mai facem un schimb de scrisori. Nu vreau să vă ocup timpul. Dar nici nu vreau ca vreun om valoros din Brăila să-mi scape. Da-ţi-mi măcar un semnal pe adresa living_man_2000@yahoo.com
  Nu mă căutaţi pe facebook pentru că nu am cont şi nu am să-mi fac. Aştept cu nerăbdare răspunsul dvs. şi poate voi reuşi să particip şi la una din conferinţele dvs.
  Am mai multe să vă spun, dar nu aici.
  Să ne lumineze Dumnezeu minţile!

 4. Felicitari pentru idee!! E un roman exceptional! Citindu-l, in fata ochilor mi s-a derulat un film intreg… Nu ati primit pana acum propuneri ca acest roman sa devina film?

  • Sergiu says:

   Va multumesc! Ma bucur ca aceasta carte v-a atras atentia. Nu mi-a facut nimeni o astfel de propunere. Credeti ca s-ar incumeta cineva sa investeasca intr-un proiect cinematografic in care sa se spuna adevarul dureros al Romaniei furate? Nu zic ca e imposibil, dar nu e deloc simplu.

 5. c. Valentina says:

  Am citit “România furată, Fără frică și Jertfa unui preot mucenic”.
  Le-am citit pe nerasuflate, și cu drag. Mi-au plăcut și am avut ce învăța.
  Mi-ar plăcea să le văd și intr-un film bine pus la punct.
  Multă sănătate să puteți scrie mai multe! Doamne ajuta!

  • Sergiu says:

   Dumnezeu rânduieşte astfel! Cărțile acestea au fost scrise “pe nerăsuflate”, au venit pur şi simplu în viața mea şi nu doar a mea, daca stau bine si mă gândesc, ci în ale noastre inimi şi vieţi, cititorii lor. Mă bucur de cuvintele care nu trec indiferente, ba, dimpotrivă, sunt irezistibile, fiindcă asa este Cuvântul dintru care ele se nasc.

Comenteaza